Kaczyński: Dobrze, że okupacja się skończyła, ale muszą być wyciągnięte wnioski

Dobrze, że okupacja się skończyła, natomiast muszą być wyciągnięte wnioski, i te które dotyczą wydarzeń, które za nami, czyli tych wszystkich deliktów regulaminowych, ale także prawno-karnych, które miały miejsce. Trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość, trzeba tak przebudować Regulamin Sejmu, aby tego rodzaje operacje były bardzo, bardzo utrudnione” – powiedział Kaczyński w czwartek na konferencji prasowej w Sejmie.

Jak dodał, innym wyjściem jest uczciwa umowa między partiami – że wracamy do cywilizowanych norm, jeśli chodzi o funkcjonowanie parlamentu i jeśli chodzi o to, co się dzieje na sali parlamentarnej.

Prezes Kaczyński odniósł się do wniosku jaki złoży PO o odwołanie marszałka Marka Kuchcińskiego.
– Wniosek o odwołanie pana marszałka Kuchcińskiego ma charakter nieracjonalny, żeby nie powiedzieć kabaretowy – powiedział Kaczyński.
Podkreślił, że co do tego, że Marek Kuchciński będzie dalej marszałkiem, nie ma żadnych wątpliwości.

Be Sociable, Share!