Terlecki, Mazurek o projektach naprawy sporu o TK

Przedstawiciele Prawa i Sprawiedliwości Ryszard Terlecki Przewodniczący Klubu Parlamentarnego PiS i Beata Mazurek Rzecznik prasowy KP PiS w środę w sejmie byli pytani o spotkanie w sprawie rozwiązania sporu wokół Trybunału Konstytucyjnego.

– Niestety, okazało się, że poważnie oprócz nas podchodzi tylko PSL. Te dwa projekty będą w najbliższym czasie dyskutowane i omawiane tak, żeby dokonać syntezy tych pomysłów – tłumaczył Ryszard Terlecki Przewodniczący Klubu Parlamentarnego PiS.

– Inne partie zgłosiły swoje projekty, ale nie biorą udziału w dyskusji. Tu szczególnie zabawna jest sytuacja Nowoczesnej, która zgłosiła projekt, wydaje mi się, antydemokratyczny. No ale Nowoczesna jest taką fatamorganą polskiej polityki, więc nie zaskoczyło nas to, że wczoraj nie przyszli – mówił.

Terlecki poinformował, że wciąż pracuje zespół ekspertów, który na początku czerwca przedstawi swoje propozycje rozwiązania konfliktu wokół TK.

Be Sociable, Share!