I Narodowy Kongres Żywieniowy

I Narodowy Kongres Żywieniowy fot. ŚWIECZAK

I Narodowy Kongres Żywieniowy
fot. ŚWIECZAK

20 stycznia odbył się I Narodowy Kongres Żywieniowy w Warszawie.
Miejscem konferencji była Sala Marmurowa w Pałacu Kultury i Nauki.

Żywienie a długość życia Polaków (1950–2014)
Piramida zdrowego żywienia – 2016,
prof. dr hab. Mirosław Jarosz

prof. dr hab. Mirosław Jarosz I Narodowy Kongres Żywieniowy fot. ŚWIECZAK

prof. dr hab. Mirosław Jarosz
I Narodowy Kongres Żywieniowy
fot. ŚWIECZAK

prof. dr hab. Mirosław Jarosz I Narodowy Kongres Żywieniowy fot. ŚWIECZAK

prof. dr hab. Mirosław Jarosz
I Narodowy Kongres Żywieniowy
fot. ŚWIECZAK

Tłuszcze w żywieniu człowieka
prof. dr hab. Wiktor B. Szostak

prof. dr hab. Wiktor B. Szostak I Narodowy Kongres Żywieniowy fot. ŚWIECZAK

prof. dr hab. Wiktor B. Szostak
I Narodowy Kongres Żywieniowy
fot. ŚWIECZAK

Żywienie w prewencji i leczeniu chorób układu sercowo-naczyniowego
prof. dr hab. Longina Kłosiewicz-Latoszek

Żywienie w prewencji i leczeniu zaburzeń lipidowych
prof. dr hab. Barbara Cybulska

Żywienie w prewencji i leczeniu cukrzycy typu 2
mgr inż. Aleksandra Cichocka

Żywienie w prewencji choroby Alzheimera
prof. dr hab. Mirosław Jarosz

I Narodowy Kongres Żywieniowy – dyskusja

Żywienie zindywidualizowane – quo vadis?
dr hab. Iwona Traczyk, prof. nadzw. IŻŻ

Żywienie kobiet w ciąży
dr hab. Dorota Szostak-Węgierek

Standardy leczenia otyłości
dr Magdalena Białkowska

Dobra praktyka leczenia otyłości w ramach projektu pod hasłem
„Zachowaj równowagę” w Szwajcarsko-Polskim Programie Współpracy
mgr Hanna Stolińska,

Konsekwencje zdrowotne nadmiernego spożycia soli i niedoboru jodu
prof. dr hab. Mirosław Jarosz

Profilaktyka niedoboru jodu w Polsce
dr Katarzyna Stoś, prof. nadzw. IŻŻ

Sól w żywieniu zbiorowym – zalecenia dr Anna Wojtasik

Dyskusja

Sól w produktach żywnościowych – zalecenia
dr Hanna Mojska

Wpływ dostępności warzyw i owoców na zmianę nawyków żywieniowych dzieci na podstawie programu „Owoce w szkole”
ewaluowanego przez Instytut Żywności i Żywienia
mgr inż. Joanna Jaczewska-Schuetz

Promocja idei 5 porcji warzyw, owoców lub soku w Polsce
Barbara Groele (KUPS)

Działania przemysłu na rzecz zmniejszania zawartości tłuszczu, cukru i soli w produktach spożywczych
dr inż. Marta Tomaszewska-Pielacha (PFPŻ)

Jak określić porcję
Blanka Mellova, Nestle Polska

Terapeutyczne właściwości mleka kobiecego – aktualne i przyszłe zastosowania
dr Aleksandra Wesołowska (WUM)

Wywiad z prof. dr hab. Mirosławem Jarosz, Dyrektorem Instytutu Żywności i Żywienia

Piotr Gniadzik, Apple Delice

 

Be Sociable, Share!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *